Skip to main content

MISSIE

 • iedereen doet mee

  Het woord samenleving zegt alles. Leven doe je samen, met elkaar. Het is niet voor iedereen altijd even makkelijk om mee te doen in de samenleving. Wat is meedoen, en wat kun jij betekenen? Zeker wanneer je worstelt met culturele verschillen of gebeurtenissen uit het verleden, is het niet altijd vanzelfsprekend dat je je eigen weg weer vindt in een veranderde omgeving. AA ZORGVERLENER helpt mensen stap voor stap deel te nemen of terug te keren in de Nederlandse maatschappij.

 • sterk en onafhankelijk

  AA ZORGVERLENER is er om mensen te helpen. Het doel is altijd weer zorgen dat iemand uiteindelijk geen hulp meer nodig heeft. Met training, ondersteuning en advies maken we mensen sterk en onafhankelijk. Zelfredzaam midden in de samenleving.
 • van achterstand naar rolmodel

  Nederland is een prachtig gemeleerd land. Toch zie je deze verscheidenheid niet overal terug in de maatschappij. Vaak horen we dat er geen kwalitatieve aanwas is binnen de groep van migranten en vluchtelingen. Onze ervaring leert dat mensen een rolmodel nodig hebben om te geloven in hun eigen kunnen. Te zien dat hun bijdrage ook echt iets kan betekenen. Waar soms een achterstand wordt gezien proberen wij juist rolmodellen zoveel mogelijk die plekken in te laten vullen. Zo zien we in de loop der jaren steeds vaker gedreven en geïnspireerd hun plek innemen in onze maatschappij.


VISIE

 • kleur en identiteit maken sterk

  De grote diversiteit van ons volk is een schat aan mogelijkheden. Op het gebied van sociale interactie, zakelijke ontwikkeling en educatieve werkwijzen kun je met de grote verschillen in onze maatschappij vraagstukken vanuit een breed perspectief aanvliegen. Migranten en vluchtelingen hebben vaak een bewogen geschiedenis. Wie je bent, waar je bij hoort en wat jouw kracht is kun je dan wel eens helemaal kwijt zijn. AA ZORGVERLENER brengt mensen terug in de kracht van hun bestaan. Jezelf kennen en ontwikkelen is waardevol voor jezelf, voor de mensen om je heen en voor onze maatschappij.

 • bekend maakt bemind

  Wat je van ver haalt is lekker, en wat de boer niet kent dat eet ie niet. Wijsheden uit een ver Nederlandsch verleden. Wij geloven in bekend maakt bemind. Nog altijd is er ongelijkheid voor mensen met een migratieachtergrond. Terwijl we ook weten, als er eenmaal contact is tussen mensen, de verschillen al gauw vergeten zijn. AA ZORGVERLENER brengt migranten en vluchtelingen in alle facetten in contact met de Nederlandse samenleving.


WERKWIJZE

 • overheid, instellingen & bedrijven

  AA ZORGVERLENER is al jaren een betrokken partner voor lokale overheden, maatschappelijke instellingen en bedrijven.
  Met trainingen, advies en ondersteuning op de werkvloer en bij de procesontwikkeling maken wij termen als ‘inclusief’, ‘divers’ en ‘multiculturele meerwaarde’ dagelijks toepasbare praktijk. Van initiatief naar doen. 
  Ook wanneer u als bedrijf niet altijd het gewenste contact heeft met clientèle of werknemer kunnen wij met onze kennis en ervaring uw bedrijf en personeel leren deze brug te slaan en zo nader tot gesprek te komen.

 • zorg en ondersteuning op maat

  Er is geen vaste formule hoe om te gaan nadat je gevlucht bent. Ook wanneer je onder minder barre omstandigheden in Nederland bent gekomen wil het nog wel eens moeilijk zijn je weg te vinden en je eigen plek in te nemen in de maatschappij. Elke hulpvraag is voor ons weer nieuw en samen met jou werken we aan een plan dat uitvoerbaar en haalbaar is en specifiek jouw leven verrijkt. Of het nu om een telefoontje gaat of om intensieve begeleiding op het gebied van werk, school of van medische aard; AA ZORGVERLENER brengt zorg en ondersteuning op maat.

 • leven vanuit je eigen kracht

  Wij zijn sterk overtuigd van ieders eigen kracht en persoonlijkheid. Leven en werken vanuit je eigen overtuiging, waarbij je goed in je vel zit levert op alle fronten de beste resultaten. Met die insteek werken wij altijd naar een grote zelfontplooiing en -ontwikkeling. Een maatschappij met een grote diversiteit aan gedachtes en dromen is een sterke maatschappij.

Daarom AA ZORGVERLENER

Op jonge leeftijd kwam ik met mijn ouders als vluchteling uit Somalië naar Nederland. Een nieuw land, een nieuwe omgeving en allemaal nieuwe mensen. Ik heb een prachtige start hier gekend, een goede opleiding genoten en voor mooie bedrijven mogen werken. Toch gaat het lang niet voor iedereen zo. Het moment dat ik zag dat anderen vastliepen door trauma’s, te grote cultuurverschillen of simpelweg niet weten waar te beginnen zijn wij AA ZORGVERLENER gestart. Sinds 1995 helpen, adviseren, trainen en ondersteunen wij vluchtelingen en mensen met een migratieachtergrond. Als geen ander kennen wij de cultuurverschillen, spreken we de taal en weten we welke problematiek er kan spelen. Dagelijks staan wij klaar met onze professionals en een groot team ondersteunende vrijwilligers. AA ZORGVERLENER is er voor mens, overheid en instelling, want gelukkig leven doe je samen.
Abdikadir Ali, oprichter AA ZORGVERLENER

AA ZORGVERLENER

midden in de samenleving

Alle zorg & service in een hand

vertrouwd, veilig & professioneel

AA ZORGVERLENER partners & opdrachtgevers

samen werken met
AA ZORGVERLENER

Benieuwd wat AA ZORGVERLENER voor jou kan betekenen? Vul het formulier in en we gaan samen kijken wat wij voor jou of jouw instantie kunnen doen. Uiteraard geheel vrijblijvend, dus vul vandaag nog het formulier in.