Skip to main content

opgroeien in Nederland

Opgroeien en volwassen worden is lang niet altijd makkelijk. Ouders, vrienden, school, iedereen wil iets van je terwijl je druk bezig bent jezelf te ontwikkelen en de wereld om je heen een plaats in je eigen bestaan te geven. 
Als er dan ook nog verschil is in die werelden om je heen, door culturele verschillen of bijvoorbeeld gebeurtenissen uit het verleden, wordt het volwassen worden er niet altijd makkelijker op. 
AA ZORG helpt jou bij je ontwikkeling. Of het nu gaat om onderwijsondersteuning, afstemming in de familieomgeving of gewoon een goed gesprek over jouw weg naar volwassenheid, de professionals van AAZ ZORG staan voor je klaar. 

ouders, familie en opvoeders

De mensen die je het meest naast staan, zijn tijdens het volwassen worden soms ook degenen die het meest in de weg staan voor je gevoel. Zelf ben je druk bezig je eigen weg uit te stippelen, terwijl de personen die jou opvoeden je daar bij willen helpen en willen behoeden voor fouten. Situaties die wereldwijd en al eeuwenlang leiden tot schurende confrontaties of een groot wederzijds onbegrip. Als je dan ook nog uit elkaar groeit door een veranderde cultuur met alle bijkomende gevolgen, sta je er gevoelsmatig soms alleen voor. 
AA ZORG geeft je de ruimte en ondersteuning jezelf optimaal te ontwikkelen. Daarbij houden we oog voor omgeving en direct betrokkenen. Vanuit ervaring en kennis kan AA ZORG je een stap verder brengen. Daar zijn we voor.

ontwikkeling eigen identiteit

Familie, cultuur, geloof, vriendengroep. Overal wordt iets van je verwacht. Wat je doet, hoe je je gedraagt en wat je wel en niet zegt. 
Hoe voldoe je aan die verwachtingen zonder je eigen persoonlijkheid te verloochenen. In een periode in je leven waar je zelf soms nog moet uitzoeken wat jij vindt en denkt is het belangrijk oog te houden voor je eigen ontwikkeling. Wie ben ik en wie wil ik zijn, zijn vragen die we allemaal van tijd tot tijd tegenkomen in het leven, maar juist als jongvolwassenen zo bepalend zijn voor wie je als mens wordt. 
Met al die invloeden van buitenaf en met culturele verschillen tussen jou en je omgeving, kan het lastig zijn dicht bij jezelf te blijven. AA ZORG adviseert en ondersteunt. Simpel gezegd zijn wij er voor je om te praten, om mee te denken en om samen concrete plannen op te stellen voor jouw weg naar een sterk volwassen bestaan. 

opleiding & werk

AA ZORG helpt jou bij de start van je carrière door het vinden van de juiste baan of een geschikte opleiding.
Of je nou nog geen idee hebt wat je wilt gaan leren, of dat je al helemaal klaar bent voor de arbeidsmarkt maar het niet wil lukken een werkplek te bemachtigen, wij gaan samen met jou aan de slag om te zorgen dat je aan je opleiding of baan kunt beginnen. 
Met een diploma vind je vaak makkelijker een beter betaalde baan. Wij helpen je zoeken naar een geschikte opleiding. Wat wil je doen, wat vind je leuk en ga je daarbij de hele week naar school, of wil je liever werken en leren tegelijk. Ook kijken we of er nog andere randzaken spelen die het lastiger maken voor je om aan een opleiding te beginnen. Samen en stap voor stap zetten we jouw weg naar een diploma uit. Op naar de toekomst.
Als het niet wil lukken een geschikte baan te vinden helpt AA ZORG je met trainingen over werk zoeken en sollicitatietraining. AA ZORG heeft een groot relevant netwerk en daardoor zijn we ook snel op de hoogte van passende vacatures en kunnen jou presenteren binnen dit netwerk. Samen aan het werk voor beter.

fysieke en mentale gezondheid

Samen met je personal AA ZORG coach werk je aan je gezondheid. Fysiek en mentaal, of beter gezegd een gezonde geest in een gezond lichaam. 
De AA ZORG professionals kennen de gevolgen van traumatische gebeurtenissen en snappen de moeilijkheid van een gezond leven tussen culturele verschillen. Een sterk gegronde emotiebeleving en een gezonde levensstijl staan aan de basis van een gelukkig leven. 
Lekker aan de slag, of juist even een rustmoment voor bezinning en verwerking. In het juiste tempo werken we samen aan een gezonde toekomst en een gezond leven.

vrienden, relaties & seksualiteit

Wie alleen gaat is sneller, wie samen gaat komt verder. Wijze woorden waar veel waarheid in schuil gaat. Toch is het niet altijd makkelijk alles samen te doen. Iedere omgang kent zijn eigen dynamiek, gebruiken en gewoontes. Of je nu een gesprek hebt met familieleden, of een gesprek met vrienden, de omgangsvormen zijn totaal verschillend. 
Wat wordt er van je verwacht en wat mag je van andere verwachten. Wat zijn jouw grenzen en hoe ga je daar mee om. Een sterk ontwikkelde eigen persoonlijkheid maakt sociale omgang in al zijn facetten eenvoudiger. Met AA ZORG vind je jouw weg en jouw eigen plek in deze diverse en dynamische samenleving.